Mitä maksaa nojatuolin verhoilu?

Erilaisia nojatuoleja on yhtä monta kuin niiden omistajiakin. Jokainen huonekalu on yksilö, joten korjaustarve on on aina omanlaisensa. Tästä johtuen myös jokaisen verhoiluprojektin hinta on yksilöllinen. Suurimmat hintaa määrittävät tekijät ovat tyypillisesti kunto ja valittu verhoilukangas.

Onko tuolissa mukava istua? Natiseeko tuolin liitokset? Ropiseeko tuolin pohjasta jotain lattialle? Näihin kolmeen kysymykseen vastaaminen auttaa selvittämään tuolisi kunnon.

Yksinkertaistettuna huonekalut jaotellaan kahteen eri ryhmään: perinteisiin ja teollisiin.

Perinteisessä verhoilussa käytetään usein jousituksena kierrejoustimia, jotka sidotaan oikeaan asentoon. Joustimien lisäksi pehmustus rakennetaan esimerkiksi jouhien, lastuvillan ja meriheinän avulla.

Teollisessa verhoilussa käytetään pehmusteena erilaisia vaahtomuoveja ja joustavia pohjavöitä, joita kerrostamalla saadaan aikaan haluttu pehmustus.

Usein perinteinen verhoilu on työläämpää ja aikaavievämpää kuin teollinen verhoilu. Tosin tähänkin on poikkeuksensa. Monimutkaiset, teollisesti verhoillut, design -tuolit ovat usein erittäin työläitä ja monimutkaisia tehdä.

IMG_2810.jpg

Karkeasti arvioituna nojatuolin verhoilu voi maksaa mitä tahansa 300 eurosta ylöspäin. Mikäli tuolissa uusitaan kaikki pohjavöistä lähtien, on hinta suurempi kuin tapauksissa, joissa riittää vain kankaan vaihto uuteen.

Myös kankaan metrihinta vaikuttaa suuresti lopulliseen hintaan. Jos verhoilukankaaksi valitaan esimerkiksi 50€/m maksava kangas, tulee lopullisesta verhoilulaskusta huomattavasti edullisempi kuin 250€/m maksavalla kankaalla.

Pyydä rohkeasti tarjous nojatuolisi verhoilusta! Lupaan vastata mahdollisimman pian.

Lilly Nysten